-0086 575 87375906-

сите категории

Потопни пумпи за отпадни води кои не се затнуваат од серијата WQ

Апликации:

Главно се користи за испуштање на отпадна тиња во индустрии како што се проекти за третман на комунални отпадни води, индустриски рударски претпријатија, болници, хотели, ресторани и градежна индустрија, исто така применливи за наводнување на фарми.

Потопни пумпи за отпадни води кои не се затнуваат од серијата WQ

структура

Функции на производот

● Компонентата за проточен премин го прифаќа единствениот метод на дизајнирање, со широка површина со висока ефикасност и перформанси за целосно подигање (без преоптоварување). Пумпата може ефикасно и безбедно да се ракува во поголем опсег на проток.

● Силниот капацитет на носење и дизајнот на работните кола со големи канали, отпорни на затнување, може да ја направат пумпата ефикасно да ја испорача течноста што содржи цврсти честички, нечистотии и микрофибер со дијаметар од 6-125 mm.

● Моторот користи надворешен циркулационен систем за ладење од типот на ракавот, што значи дека производот може сигурно да се ракува кога е над нивото на течноста или кога е прифатена инсталацијата на сув тип

● Производот е опремен со алармни системи за заштита од истекување вода, електрично истекување, истекување масло, преоптоварување, недостиг на напон и загуба на фаза, како и системи за контрола на нивото на течност, способни да вршат централизирана контрола и ефикасна заштита за различни работни состојби.

● Системот за автоматска инсталација е разумен во дизајнот, со флексибилна и удобна инсталација со висок интензитет, и нема потреба од држави да градат пумпни простории за да се заштедат трошоците на проектот.

● Прифатете го увезеното висококвалитетно лежиште и маснотии со отпорност на висока температура, така што работниот век на деловите што брзо се носат е повеќе од 10,000 часа.

微 信 图片 _20221007110513

спецификации

● Моќност : 0 . 55 ~ 315 KW

● Проток: 7~4600 m³/h

● Дијаметар на излезот: 50-600 mm

● Глава : 4 . 5-50 м

ПОЛИВА НА ПРИМЕНА на пумпи fengqiu

ПОЛИЛА НА ПРИМЕНА

● Главно се користи за отстранување на разни отпадни отпадни води во проекти за третман на комунални и индустриски отпадни води, индустриски и рударски претпријатија, болници, хотели, ресторани, градежништво и други индустрии. Се користи за транспорт на урбани отпадни води, отпадни води и дождовница која содржи цврсти честички и разни влакна. Се користи и за наводнување на обработливо земјиште.

РАБОТНИ УСЛОВИ

● Средна температура не поголема од 40 ℃, средна густина не поголема од 1.2 kg/dm3, цврста содржина помала од 2%.

● Вредноста на течната PH е помеѓу 4 и 10.

l Моторот на пумпата не може да работи над нивото на течноста.

инсталација

ПРЕД ОПЕРАЦИЈА. ВНИМАТЕЛНО ПРОЧИТАЈТЕ ГИ СЛЕДНИТЕ ИНСТРУКЦИИ

l Проверете дали пумпата е смачкана. оштетени, или прицврстувачите се губат или испаднале поради испорака и ракување или складирање.

l Проверете го нивото на маслото во комората за масло.

l Проверете дали работното коло може лесно да се ротира.

● Проверете дали напојувањето е безбедно.доверливо и работи нормално. Напонот и фреквенцијата треба да ги исполнуваат барањата (380V+/-5%,Фреквенција 50 HZ+/-1%).

l Проверете го кабелот, кутијата на конекторот и заптивката на влезниот кабел. Направете корекции веднаш кога ќе се открие истекување на струја.

l Не кревајте ја пумпата со кабел за да избегнете несреќа.

● Проверете ја изолацијата на моторот до заземјување со мегаметар од 500 V. Отпорот мора да биде поголем или еднаков на 2 MΩ. Ако не, откинете ја пумпата и проверете дали пумпата е добро заземјена.

l Пумпата не треба да работи во запалива или експлозивна средина, ниту треба да се користи за пумпање ерозивни или запаливи течности.

● Проверете ја насоката на пумпата. Треба да се гледа спротивно од стрелките на часовникот од влезната страна. Разменете кои било две жици во внатрешноста на кабелот ако пумпата работи во обратна насока.

● По една година користење, се препорачува пумпата да се испита и поправи, а маслото во комората за масло, механичката заптивка, лубрикантот за лежиштата и другите ранливи делови да се заменат за да може системот за пумпање да работи правилно кога е потребно. Не е потребно за замена на маснотиите во лежиштето ако ударот е сè уште во рамките на својот век на употреба.

l Заптивниот прстен помеѓу работното коло и куќиштето врши функција на запечатување. За да се задржи ефикасноста на пумпата, заптивниот прстен треба да се замени кога јазот помеѓу работното коло и прстенот е над 2.0 mm поради истрошеност.

l Извадете ја пумпата од течноста ако пумпата нема да се користи долго време за да избегнете влегување на влага во куќиштето на моторот и со тоа да го продолжите животниот век на пумпата. Кога температурата е мала, подигнете ја пумпата од течноста за да избегнете замрзнување на пумпата.

● Внимателно ракувајте со пумпата при преместување и монтажа.

● Пумпата може брзо да се истроши ако работи во течност со премногу песок.


Прочитајте ги следните записи далеку решенија за смена на проблеми пумпи. Тоа ќе ви заштеди време.


СИМПТОМ НА РАБОТАМОOSНИ ПРИЧИНИРЕШЕНИЕ
Np пумпање или низок проток.Превртена работа на пумпата.Прилагодете ја насоката на вртење.
Цевката или работното коло може да се заглават.Отстранете ги остатоците.
Моторот не работи или работи премногу бавноПроверете го напонот и струјата на напојувањето.
Нивото на водата е премногу бавно или вентилот е затворен.Прилагодете го нивото на водата и проверете го вентилот
Заптивниот прстен може да се истроши.Заменете го заптивниот прстен.
Висока густина или висок вискозитет на течност.Променете ја течноста
Нестабилна работа.Роторот или работното коло не се избалансирани.Вратете ја пумпата во сервисен центар за прилагодување или замена.
Лежиште истрошено.Заменете го лежиштето.
Ниска отпорност на изолација на преоптоварување на системот на пумпата.Кабелот за напојување е оштетен или протекува од поврзувањето на кабелот.Заменете ја и затегнете ја навртката за џем.
Напонот за напојување е премногу низок или големината на кабелот за напојување е премногу мала.Прилагодете го напонот за напојување или заменете го кабелот за напојување.
Излитена механичка заптивкаЗаменете го механичкиот заптив.
Заптивниот прстен „О“ е оштетен.Заменете го заптивниот прстен „O“.
Пумпата работи во опсег на голем проток и низок опсег.Прилагодете ја работната точка на пумпата до нејзината номинална вредност.


Параметри на производот

Бр

модел

ИсцедоккапацитетГлаваМоќЗабрзаЕфикасностНапонТековниСолидно ракувањеТежина
(Мм)(м³ / ч)(M)(KW)(R / мин)(%)(V)(А)(Мм)(Кг)
150WQ9-22-2.2509222.22860443804.82545
250WQ15-30-45015304468.62570
3100WQ100-10-5.5100100105.514606112.235140
4150WQ145-10-7.5150145107.57416.685195
580WQ45-32-1180453211562430250
6150WQ200-12-151502001215753250300
7200WQ300-12-18.52003001218.5733875420
8150WQ150-22-221501502222714550400
9250WQ500-13-3025050013309808061125800
10150WQ150-40-3715015040371460677045680
11250WQ600-20-55250600205598075104125920
12200WQ350-40-75200350407570141551500
13250WQ600-35-902506003590751681251750
14350WQ1000-28-132350100028132792601252200
15500WQ3000-28-315500300028315740825601255000


Забелешка: 1. Горенаведените се само дел од нашите модели на пумпи, комплетната листа на модели можете да ја преземете од каталогот.

2. Други модели можат да бидат дизајнирани по барање на клиентот.


димензииБртипDNø Бø ВHH1H2H3TT1T2PH4MFglg2en2–dn1–kЕл X Е2
150WQ9-22-2.26514518055125010050026018011012198195401801802604 - ø184 - ø20700 Х 600
250WQ15-30-46514518080025010050028018011012198195401801802604 - ø184 - ø20700 Х 600
3100WQ100-10-5.5100180229105039520080038026011012305195502402403408 - ø184 - ø20800 Х 600
4150WQ145-10-7.5150240280106545010080044026011012385195502403003408 - ø234 - ø27900 Х 700
580WQ45-32-11100180229120039510085044026011012305195502402403408 - ø184 - ø20850 Х 600
6150WQ200-12-15150240280123045010090044026011012385200502403003408 - ø234 - ø27900 Х 700
7200WQ300-12-18.520029533513016151501000532268120145002801525205204808 - ø234 - ø351100 Х 800
8150WQ150-22-22150240280132945015095050026011012385200502403003408 - ø234 - ø271000 Х 700
9250WQ500-13-3025035039016897203006207024231401454528018570070065012 - ø234 - ø401400 Х 900
10150WQ150-40-37150240280153845015010053026011012385200502403003408 - ø234 - ø271200 Х 800
11250WQ600-20-55250350390173872030012007024231401454528018570070065012 - ø234 - ø401400 Х 1000
12200WQ350-40-752002953352194615200680770268120145002801525205204808 - ø234 - ø351650X1200
13250WQ600-35-9025035039022507203006807424231401454528018570070065012 - ø234 - ø401500X1100
14350WQ1000-28-13235046050022707504007008824311401458528025078078077016 - ø234 - ø401650 Х 1350
15500WQ3000-28-315500620670279097040090012306501401477528010578078090020 –ø266 - ø402300 Х 1900

за фенгкиу

Групацијата Fengqiu главно произведува пумпи, се занимава со научно истражување, производство и трговија, вклучително и увозна и извозна трговија, компанијата е наведена како клучен производител на пумпи и е препознаена како големо и високотехнолошко претпријатие од кинеската влада. Компанијата има институт за истражување на пумпи, центар за компјутерско тестирање и CAD објект, може да дизајнира и развива различни пумпни производи со поддршка на системот за квалитет ISO9001 и системот за животна средина ISO14001. Производите наведени во UL, CE и GS се достапни за дополнителна сигурност. Квалитетните производи добро се продаваат во домашната Кина и се извезуваат во Европа, САД, Австралија, Југоисточна Азија, Јужна Америка итн. Фенгкиу сака да создаде и сподели славна иднина со вас посветувајќи се на пионерството и развојот.

Ќе продолжиме да го наследуваме и пренесуваме наследството на FENGQIU повеќе од 30 години, како и наследството на КРЕН ПУМПИ И СИСТЕМИ повеќе од 160 години. Ние сме посветени на истражување и развој на висококвалитетни пумпни производи и совршена опрема за третман на отпадни води за ефикасно да им служиме на нашите клиенти.

Zhejiang Fengqiu Pump Co., Ltd. е основната компанија и потпретседателското претпријатие на кинеската пумпна индустрија. Компанијата во моментов е главната единица за изготвување на 4 национални стандарди, со 4 патенти за пронајдок и 27 патенти за корисни модели, кои уживаат висока репутација во Кина.

Fengqiu Crane има светска маркетинг мрежа. Нејзините производи се извезени во над 40 земји и региони. Fengqiu Crane секогаш обезбедува висококвалитетни и сигурни производи на своите клиенти.

Fengqiu Group главно произведува пумпи, се занимава со научно истражување, производство и трговија, вклучително и увоз и извозна трговија, компанијата е наведена како клучен производител на пумпи и е препознаена како големо и високотехнолошко претпријатие од страна на кинеската влада.

Соработка на fengqiu

Fengqiu Group се води од потребите на клиентите и ја зајакнува размената и надворешната соработка во индустријата. Како производствено претпријатие за истражување и развој, Fengqiu Group треба континуирано да иновира во производствената опрема и научно-истражувачката технологија. Преку соработка и размена со други компании, ќе ја зајакнеме силата на компанијата, ќе постигнеме победничка ситуација и континуирано ќе го подобруваме уделот на пазарот и задоволството на клиентите.

Извонредност Производство на фенгкиу

Во моментов, компанијата има повеќе од 200 опрема за обработка и тестирање, 4 работилници за обработка на метали за производство на мотори, бојадисување и монтажа и 4 центри за прецизно тестирање на ниво Б. Компанијата воспостави релативно комплетен систем за управување со квалитетот, ефикасно обезбедувајќи дека компанијата им обезбедува на корисниците целите за управување со производи без дефекти.

Контрола на квалитет на fengqiuКомпанијата воведе технички таленти и менаџерски таленти преку соработка со универзитетите, социјално регрутирање, внатрешен натпревар итн., и формираше технолошки центар за претпријатие на провинциско ниво и центар за тестирање тип на пумпи од прво ниво. Во 2003 и 2016 година, 32 нови производи беа сертифицирани со провинциски научни и технолошки достигнувања. Претпријатијата имаат способност да се индустријализираат.

чест на фенгкиу