-0086 575 87375906-

сите категории

Заштедете вода

-2019 08 16-

Водата е извор на живот, клуч за производство и основа на екологијата. Тоа е основа за опстанок и развој на човечкото општество. Заштедата на користењето на водните ресурси и заштитата на водните ресурси е одговорност и обврска на секој граѓанин. Само со зајакнување на изградбата на општество за заштеда на вода и вистинско формирање на научно и штедливо цивилизирано производство и начин на живот во целото општество, можеме да обезбедиме одржливо користење на водните ресурси. Во комбинација со фактичката состојба на нашата компанија, се предлагаат следните иницијативи за заштеда на вода:

1. Да се ​​зајакне промоцијата на зачувување на водата, така што свеста за зачувување на водата е длабоко вкоренета во срцата на луѓето. Секој го воспоставува концептот на „спасување на слава, срам и срам“, почнувајќи од еден по еден, почнувајќи од мене, почнувајќи од мали нешта, растејќи Добрите навики за заштеда на вода формираат добра социјална атмосфера на љубов со вода, вода и вода, и меѓусебно надгледување за заедничка заштита и искористување на водните ресурси.

2. Сите вработени треба да ја зголемат својата свест за зачувување на водата, искрено да го проучуваат знаењето за заштеда на вода, да промовираат методи за заштеда на вода, да користат апарати за заштеда на вода, да се придржуваат до употребата на вода, да ја негуваат секоја капка вода и да се стремат да бидат модел и промотор на научните работи. зачувување на водата.

3. Зајакнете го секојдневното одржување и управување со водните објекти и опрема, стави крај на „трчањето и капењето“, активно реновирање за заштеда на вода и користете апарати за заштеда на вода за да ја подобрите ефикасноста на заштеда на вода. Зелената површина на единицата усвојува методи за наводнување за заштеда на вода, како што се наводнување со прскање, микро-наводнување и наводнување капка по капка.

4. Енергично промовирајте и користете нови технологии за заштеда на вода, нови технологии и нова опрема, трансформирајте ги традиционалните технологии што трошат вода, подобрувајте ја повторната употреба на водата и заштедете вода и намалете ги емисиите.

Штедењето е традиционална доблест на кинеската нација, а зачувувањето на водата бара заеднички напори на целото општество. Заштеда и заштита на водните ресурси, почнувајќи од мене, почнувајќи од сега, сите ја прават практиката на заштеда на вода, сите волонтираат да промовираат зачувување на водата, нека тече водата на животот.